Linkse gekkies hypen ‘Hiddema verlaat FVD!’

Wouter Louwerens is een heel zielig mannetje. Hij schrijft voor Joop.nl, het linkse ragblog van BNNVARA. Eigenlijk zegt dat alles al. Daarnaast schrijft hij af en toe ook stukjes voor een andere site, Duimspijker.com.

Hoewel helemaal niemand die site leest had hij gisteravond en vanochtend opeens een echte hit. Meneer had namelijk een post gepubliceerd waarin hij een “bron” citeerde die hem verteld had dat Theo Hiddema zou overstappen naar dat foppartijtje van Henk Otten, GO.

Het artikel ging heel het internet rond. Een D66-mannetje uit Gelderland schreef zelfs een draadje op Twitter waarin hij uitlegde dat Hiddema best voor GO naar de Eerste Kamer kon, waarna Otten plaats kon nemen in de Twééde Kamer. Er kon dus weleens een ruil plaatsvinden — dit was mogelijk zogenaamd omdat beide heren op beide kieslijsten stonden.

Alleen was er één probleem. Ik contacteerde Baudet zelf meteen even en die liet me weten: “Ja, is onzin.” Iedere andere journalist, blogger, watdanook had hetzelfde kunnen doen, Wouter inclusief, maar niemand deed het. Oh nee, ze gingen liever aan de haal met deze zielige roddel. Want ja, even Baudet beschadigen, he? Altijd leuk!

Later liet Hiddema zelf aan Frits Wester precies hetzelfde weten.

Het is ongelooflijk, maar zo opereren linkse stukjestikkers al heel, heel lang.

Maar zal ik je ‘es iets anders zeggen? Ik geloof er helemaal niets van dat Louwerens een “bron” had. Volgens mij heeft hij dit hele verhaal uit zijn dikke duim gezogen omdat hij die foto heeft gezien van Hiddema die even aan tafel zet met Otten en Jeroen de Vries. Hij zag die foto en dacht, ‘weet je, volgens mij stapt hij over! Als ik het nu opschrijf ben ik de eerste!’

Als dat niet zo is nodig ik Louwerens uit om zijn bron bekend te maken. Elders laat hij namelijk weten de bron geen anonimiteit te hebben beloofd.

Mooi. Zeg het maar. Wie heeft je voorgelogen, Woutertje?

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Een gedachte over “Linkse gekkies hypen ‘Hiddema verlaat FVD!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s