NOS-fopjournalist geeft ook toe: mondkapjes nu overal gebruikt in Duitsland. Want veiliger.

Het gebeurt niet zo heel vaak dat een fopjournalist van de NOS iets nuttigs te melden heeft, dus als het gebeurt verdient het extra aandacht. En zie hier: Wouter Zwart, NOS’ert pur sang, laat weten dat Jena op 6 april de eerste Duitse stad was die het dragen van mondkapjes verplicht stelde in winkels, het openbaar vervoer en zelfs op de werkvloer.

Sindsdien, gaat Zwart verder, zijn er in Jena nul (0!) nieuwe besmettingen bijgekomen.

Het gevolg? Álle andere Duitse deelstaten volgen nu het voorbeeld van Jena.

Ik heb nou al duizend keer uitgelegd dat uit onderzoek na onderzoek blijkt dat mondkapjes werken. Ze, zeggen experts, hebben ten eerste een impact op de verspreiding van het nieuwe Chinese coronavirus. Daarnaast hebben ze mogelijk ook nog eens effect op de ernst van de symptomen die mensen ontwikkelen, blijkt uit onderzoek. Want, stellen onderzoekers, COVID-19 lijkt meer op een gif dan op, zeg, HIV. De hoogte van de dosis van de oorspronkelijke besmetting is van invloed op de ernst van de ziekte die je krijgt. Daarom heeft DDS gepartnerd met Stil.nl om ervoor te zorgen dat onze lezers kapjes kunnen aanschaffen en gezond kunnen blijven.

In het buitenland deelt iedereen deze visie. Het enige land dat halsstarrig blijft volhouden dat mondkapjes er niet écht toe doet is Nederland. Maar wat blijkt? Zelfs minister Hugo de Jonge gaf onlangs aan in de wekelijkse persconferentie dat dit advies over mondkapjes ook beïnvloed wordt door de “schaarste” die er aan dit product bestaat in Nederland. Volgens hem dan dus he, want als je creatief bent en op ondernemers vertrouwt kun je wel degelijk horden mondkapjes naar Nederland halen, maar dat terzijde.

Zelfs in Duitsland — wat verder op elk gebied zo ongeveer ons gidsland is — zetten ze vol in op mondkapjes om de economie weer aan de gang te blijven. Maar dankzij ons RIVM én de regering is dat bij ons anders. Bij ons regeert de “schaarste.”

Afijn. Dat zelfs een NOS-fopjournalist de waarheid verkondigt over mondkapjes is natuurlijk een teken dat ons eigen kabinet heel binnenkort óók overstag gaat. We kunnen er vergif op innemen: nog even en in Nederland wordt ons ook verteld om met een masker op naar buiten te gaan.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s